Sandberg bryter norsk ministerboikott av Russland

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) drar i juni til St. Petersburg i Russland for å delta på en fiskeriministerkonferanse.

Politikk

Dermed opphever han den norske statsrådsboikotten av Russland.Siden Ukraina-krisen oppsto har det ikke vært norske statsråder på besøk i Russland ettersom Norge ble med på Vestens sanksjoner mot landet for to år siden, skriver Dagbladet.Klimaet mellom Russland og Norge etter krisen i Ukraina har vært så dårlig at det ikke har vært naturlig for Norge å sende representanter på ministernivå til Russland.Men når Sandberg deltar på Nordatlantisk fiskeriministerkonferanse fra 8. til 10. juni vil i praksis denne statsrådsboikotten opphøre.– Fiskeriministre fra sju andre land deltar på denne konferansen. Vertskapet roterer mellom landene, og i år er det Russlands tur til å stå som vert. Så langt vi vet stiller Island, Færøyene og Grønland på ministernivå, og fra EU deltar EUs fiskerikommissær, sier Utenriksdepartementets pressetalskvinne Ane Haavardsdatter Lunde til Dagbladet. (©NTB)

per sandberg
Nyheter
Sjømat
Politikk