- Skaper ingen jobber

Arbeidsminister Anniken Hauglie mener LO-leder Gerd Kristiansens forslag om tiltakspakke mot ledighet er useriøs.

Politikk

Arbeidsminister Anniken Hauglie og LO-leder Gerd Kristiansen er nå i full klinsj om hvordan arbeidsledigheten skal bekjempes, skriver Dagens Næringsliv.Tidligere denne uken gikk Kristiansen ut og krevde at regjeringen blar opp med fem milliarder kroner til tiltak for å få folk i jobb.- Useriøst, sier Hauglie til avisen om LO-lederens forslag, og mener problemet med tiltakspakken er at den truer eksisterende plasser uten å skape nye.- Hvordan i all verden har hun tenk å finansiere dette uten å sette flere arbeidsplasser i fare? Ingen av tiltakene hun foreslår vil skape flere arbeidsplasser. Det er forsåvidt gode tiltak, men skaper ingen jobber, påpeker arbeidsministeren.LO-leder Kristiansen avviser imidlertid kritikken.- Å hevde at vårt krav om en opptrapping av kampen mot ledighet i fem milliarders klassen er useriøst, faller på sin egen urimelighet, påpeker hun.- At regjeringen bruker pengene på generelle og permanente skattekutt helt uten mål og mening, har liten effekt på sysselsettingen. En får tre ganger så stor effekt på sysselsettingen av å bruke penger på kjøp av varer og tjenester eller investeringer, sier Kristiansen til DN.

arbeidsledighet
anniken hauglie
LO
gerd kristiansen
Nyheter
Politikk