Solberg tror Norden er viktig for USA

Nordområdene står øverst på arket for Erna Solberg når hun tropper opp i Det hvite hus.

Politikk

Fredag tar president Barack Obama imot Norges statsminister og de andre nordiske lederne til et toppmøte i Det hvite hus i Washington.«Koordinering av arktiske spørsmål» er blant temaene amerikanerne har satt på dagsordenen sammen med sikkerhetsspørsmål og klima, og det er også hovedsaken for Solberg (H).– Mitt mål er det jeg oppfatter som svært viktig i sikkerhetspolitikken for Norge, og det er oppmerksomhet om den maritime, atlantiske dimensjonen. Det er viktig å minne om dette områdets betydning i en ny sikkerhetspolitisk situasjon, sier hun til NTB.SynligStatsministeren kommer også til å bruke anledningen til å minne om norsk posisjon utenfor EU.– Vi er opptatt av at amerikanerne skal huske på kontakten til Norge. Det er viktig for oss å være synlige, for ofte ses Europa som EU fra amerikansk side, sier Solberg.– Når EU og USA forhandler om en frihandelsavtale, er det spesielt viktig. For hvis ikke kan vi risikere at vi får noen negative konsekvenser av en slik avtale.

usa
erna solberg
Nyheter
Politikk