Solhjell mener Aspaker gjør seg overflødig

Hva skal vi med en europaminister når vi ikke har en selvstendig europapolitikk, spør SVs Bård Vegar Solhjell.

Han er skuffet over redegjørelsen som europaminister Elisabeth Aspaker (H) holdt om aktuelle EU- og EØS-saker i Stortinget i forrige uke.– Det var svært lite i redegjørelsen som tyder på at regjeringen vil noe med europapolitikken sin, framholdt Solhjell da redegjørelsen var oppe til debatt i Stortinget torsdag.Solhjell mener flyktningkrisen og den ustabile situasjonen i Midtøsten «roper på europapolitikk». Det samme gjelder ifølge SV-toppen for Parisavtalen, som Solhjell mener må overoppfylles dersom klimamålene skal nås. Også i spørsmålet om handelsavtalen TTIP og prosessen med å knytte Norge tettere til EUs finanstilsyn etterlyser han klare og selvstendige mål og ambisjoner fra regjeringens side.Europaminister Elisabeth Aspaker (H) unnlot å besvare kritikken fra SV i sitt svarinnlegg under torsdagens debatt og kom heller ikke inn på den i replikkvekslingen som fulgte. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også