Støre: - Siv går i luksusfella

- Siv Jensen har dårlig kontroll med landets pengesekk. Finansministeren bruker for mye penger og bruker dem feil, tordner Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Politikk

Torsdag la regjeringen frem sitt reviderte nasjonalbudsjett. For å dekke sviktende skatteinntekter, asylregning og ekstratiltak mot ledighet, tar regjeringen om lag 10 milliarder kroner fra oljefondet, skriver Dagbladet. Det får Jonas Gahr Støre til å reagere.- Arbeiderpartiet er vant til å holde orden i økonomien. Innenfor en lavere samlet oljepengebruk har Arbeiderpartiet foreslått mer penger til en bedre skole, en trygg eldreomsorg og til å bekjempe arbeidsløshet. Siv Jensen bruker pengene på skattekutt, sier Støre. Ap har kritisert regjeringen for å komme for seint på banen med tiltak mot økende ledighet. Støre påpeker at han er mer enig med Carl I. Hagen enn Siv Jensen i dette spørsmålet, og viser til at Frp-veteranen før landsmøtet kom med et resolusjonsforslag der ett av kravene var å få ledigheten tilbake til under 100 000. Men også Hagen vil bruke mer oljepenger.- Frp har alltid vært mer opptatt av å bruke penger enn å tjene dem. Hadde man ført Frp-politikk de siste tiåra, ville ikke Siv Jensen hatt noen pensjonsfond å forsyne seg av. Ap ville ikke brukt så mange milliarder på kutt i formuesskatt som har liten effekt på sysselsetting, og ville derfor hatt mer penger til tiltak mot arbeidsløshet, sier Støre. - Siv Jensen og Erna Solberg har ved hver anledning gått til oljefondet og hentet ut mer penger. Resultatet er at oljepengebruken er nær doblet siden de tok over, legger han til.

siv jensen
jonas gahr støre
ap
frp
revidert nasjonalbudsjett
Nyheter
Politikk