Tror Ryanair kutter på Rygge uansett

Foto: Scanpix

Parat-topp Vegard Einan tror lavprisselskapet Ryanair vil legge ned basen på Rygge uansett om de borgerlige partiene snur og dropper flypassasjeravgiften i siste sving.

– Jeg mistenker at flypassasjeravgiften bare er et påskudd fra Ryanairs side, sier Einan, nestleder i YS-forbundet Parat, som organiserer mange ansatte i luftfarten.Fra en rekke hold kommer det nå krav om at Høyre, Frp, KrF og Venstre dropper den omstridte passasjeravgiften i de pågående forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.Einan er selv motstander av avgiften, men tror ikke den er utslagsgivende for Ryanairs beslutning, noe også finansminister Siv Jensen (Frp) påpekte i Stortinget onsdag.– Ryanair vil jo fortsatt fly fra Torp og Haugesund og ønsker også å fly fra Gardermoen. Flypassasjeravgiften vil jo ramme disse flygingene i like stor grad som dem fra Rygge, sier Einan, legger til at Ryanair drives med solide overskudd.Fra lavprisselskapet selv kommer det nå meldinger om at hele rutetilbudet i Norge nå skal gjennomgås.