Trump vil reforhandle Paris-avtalen

Donald Trump sier han vil reforhandle klimaavtalen som ble vedtatt i Paris i fjor hvis han blir president i USA.

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters hevder Trump at USA behandles urettferdig i avtalen, og at Kina får for store fordeler.Eiendomsmilliardæren sier at han som «et minimum» vil reforhandle avtalen hvis han blir president. Han truer også med å gå lenger og gjøre «noe annet» for å hindre det han oppfatter som urettferdig behandling.Parisavtalen er resultatet av 20 år med internasjonale forhandlinger for å begrense de globale utslippene av klimagasser. Enighet mellom USA og Kina og innfløkt diplomatisk tautrekking mellom nærmere 200 land var avgjørende for å få den på plass.I intervjuet sier Trump også at han som president vil være villig til å møte diktatoren Kim Jong-un personlig for å prøve å få slutt på Nord-Koreas atomprogram.I tillegg ønsker han å fjerne store deler av reguleringene av finansmarkedene som ble innført etter finanskrisen.Hillary Clinton, som trolig blir Demokratenes kandidat i presidentvalget til høsten, reagerer sterkt på Trumps uttalelser. Å «sløye reglene på Wall Street» er en «uforsvarlig idé», skriver hun på Twitter. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også