- Viktig steg mot at Parisavtalen kan tre i kraft

Landene i klimaforhandlingene er i rute med arbeidet fram mot et regelverk for gjennomføringen av Parisavtalen, mener Norges forhandlingsleder.

Forhandlere fra hele verden har de to siste ukene vært samlet i Bonn i Tyskland for å forberede arbeidet med regelverket.Møtet var det første i de internasjonale klimaforhandlingene siden Parisavtalen ble vedtatt i desember i fjor. Samtalene har til dels dreid seg om tekniske detaljer og planene for det videre arbeidet.– Vi er i rute med å få rammeverket til Parisavtalen på plass. Møtet i Bonn var et viktig steg på veien mot at avtalen kan bli operasjonell, sier Norges forhandlingsleder Aslak Brun.Selv om arbeidet er i rute, kan det ta lang tid. Frankrikes klimautsending Laurence Tubiana og flere andre delegater på Bonn-møtet mener det kan ta opptil to år, ifølge nyhetsbyrået Reuters.Både USA og Kina har varslet at de formelt vil godkjenne Parisavtalen i løpet av året, noe som betyr at den kan tre i kraft forholdsvis raskt. På Bonn-møtet varslet imidlertid Russland at landet neppe vil ratifisere avtalen før det detaljerte regelverket er på plass.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også