I forkant av at regjeringen fredag legger fram langtidsplanen for Forsvaret, retter Elvenes kraftig skyts mot Arbeiderpartiets forsvarspolitikk da partiet satt i regjering, skriver Dagbladet.– Forsvaret ble ikke prioritert, og Ap slumret på sin egen forsvarsvakt, sier han til avisen og fortsetter:– Utviklingen skal snus, men det kommer til å ta tid. De valgene en tar i forsvarspolitikken får konsekvenser langt fram i tid.Elvenes mener mye tyder på at Forsvaret har vært underfinansiert i 20 år. Anniken Huitfeldt i Ap kjøper ikke kritikken og påpeker at forsvarsbudsjettet under Stoltenberg II-regjeringen økte mer enn i andre NATO-land.– Vi ser at Høyre, dagen før de presenterer en forsinket langtidsplan, er mest opptatt av å skylde på andre for å ta oppmerksomhet vekk fra at de er milevis fra å oppfylle egne løfter til Forsvaret, på denne regjeringens vakt, sier Huitfeldt. (©NTB)