– Dette er veldig overraskende

– Dette er veldig overraskende sier Storbritannia-kjenner Jan Erik Mustad om prognosene som viser at det går mot en brexit.

Politikk

– Dæven døtte, er Mustads første reaksjon på BBCs prognose som antyder at flertallet for en utmelding kan ende på 52 prosent mot 48.– Det har vært veldig jevnt. Og vi har nok trodd det ville gå mot 53– 54 prosent for å bli i EU, sier han til NTB.En av overraskelsene i den britiske folkeavstemningen er at flere Labour-styrte områder har stemt for å melde landet ut av EU enn det man trodde på forhånd.– Partileder Jeremy Corbyn ble oppfordret gang på gang til å gå ut og mobilisere kjernevelgerne. Det har han ikke klart, og det er nok noe av forklaringen som ligger her, sier Mustad og tror ut-leirens vinnersak har vært innvandring.Mustad tror statsminister David Cameron nå kommer til å utløse en formell utmelding av EU på unionens toppmøte neste uke. Da følger inntil to år med forhandlinger. Camerons egen politiske skjebne er samtidig uviss.– Cameron er ikke avhengig av inn eller ut i dette spørsmålet for å bevare statsministermandatet, men det vil nok være vanskelig for ham likevel å fortsette på lang sikt. (©NTB)

brexit
storbritannia
Nyheter
Politikk