Fornebu. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

– For lenge å vente på Fornebubanen

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) mener det er for lenge å måtte vente åtte år på Fornebubanen. Hun mener banen må framskyndes.

I Oslopakke 3 er målet at Fornebubanen skal være ferdig i 2024. Det mener hun er for lang tid, skriver Aftenposten.– Det er nærmere 30.000 arbeidsplasser på Fornebu og 2.000 boliger. Vi planlegger flere tusen til. Derfor er vi utålmodige, sier hun, og at fylkeskommunen og Ruter må sette seg ned og se på muligheter for at banen kan fremskyndes.– Bærum har reguleringsplanen klar. Vi mener de må komme raskest mulig i gang med byggingen av banen her, sier Hammer Krog, som likevel er fornøyd med at det har blitt en løsning til slutt.Ordførerkollega Marianne Borgen (SV) i Oslo er på sin side svært fornøyd med en ny T-banetunnel og målet om å redusere trafikken inn til Oslo med 15 prosent.– Det er av stor betydning. Ikke minst av folkehelsegrunner må trafikken inn til hovedstaden ned, sier Borgen. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også