Her møter populistiske partier veggen

Strand i Brasil - Bilde: AP

Mens både USA og flere europeiske land sliter med fremvekst av populistiske partier har stemningen blitt ganske annerledes i Sør-Amerika.

Helt brått har mye av Sør-Amerika kommet under en ny type politisk ledelse. Samtidig som at USA og Europa flørter med populistiske partier er situasjonen en helt annen på det tidligere venstrelente kontinentet, skriver Financial Times.I fjor valgte den argentinske befolkningen Mauricio Macri som landets nye president. Han representerte det konservative partiet og har allerede igangsatt offensive reformer for å bedre situasjonen innad i landet og landets forhold med utenlandske investorer.Samtidig har Brasil ganske nylig fått en ny leder, i kjølvannet av den gedigne politiske oppvasken. Michel Temer har som sin kollega i Argentina en ambisjon om å innføre fornuftige økonomiske reformer og høster støtte blant mange i landet.Og forrige måned valgte det peruanske folket Pedro Pablo Kuczynski som ny president. Kuczynski er tidligere direktør i verdensbanken og argumenteres av mange å være en person som kan løfte landet til nye høyder.I tillegg har situasjonen endret seg til det bedre både på Cuba og i Colombia – hvor samtaler mellom regjeringen og FARC har båret frukter.- Mange av de populistiske lederne på 80 og 90-tallet hadde fordelen av å komme til makten samtidig som at råvareprisene steg, sier Chris Sabatini, professor ved Columbia University, ifølge finansavisen, og fortsetter:- Nå som råvareprisene har kollapset har denne epoken blitt avsluttet og nye ledere kommer frem.