Meldingen fra nyhetsbyrået Amaq er gjengitt på nettsiden til den amerikanske nettovervåkingsgruppen 
SITEFakta om massakren i Orlando
 og omtalt av en rekke ulike medier.Amerikansk politi har ikke bekreftet at massakren var et islamistisk terrorangrep. Men en kilde i politiet har opplyst til amerikanske medier at den antatte gjerningsmannen ringte nødnummeret 911 og erklærte troskap til IS rett før angrepet.Den svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp sier til nyhetsbyrået TT at IS har truet med å gjennomføre et stort angrep i USA under fastemåneden ramadan, som pågår nå.– Men vi vet ikke om det er noen forbindelser eller om det bare er propaganda, sier Ranstorp.50 mennesker ble drept og 53 er såret etter skytingen på en nattklubb for homofile i Orlando natt til søndag. (©NTB)* 50 mennesker ble drept og 53 såret i angrepet på nattklubben Pulse i Orlando i Florida natt til søndag.* Gjerningsmannen var utstyrt med flere våpen og en bombelignende gjenstand, og han tok også flere gisler.* Etter om lag tre timer sendte politiet inn et antiterrorteam for å redde gislene.* Gjerningsmannen ble drept i en skuddveksling med politiet.* Angrepet blir etterforsket som et terrorangrep av FBI.