Det ble kø på E6 sørover fra Gardermoen til Oslo i morgentimene onsdag på grunn av kortesjekjøring i forbindelse med at USAs utenriksminister John Kerry er på besøk i Norge. Han ankom onsdag morgen.Riksvei 162 Schweigaards gate/Postterminalen til Nylandsveien ble stengt en periode onsdag morgen, som også førte til forsinkelser i Oslo.Kerry er i landet blant annet for å delta på Oslo Forum og møte statsminister Erna Solberg.
Vil diskutere sikkerhetspolitikk
Flere toppledere samles til det årlige Oslo Forum, hvor John Kerry holder innlegg i 11-tiden onsdag. Her deltar blant annet EUs utenrikssjef Federica Mogherini og Irans utenriksminister Jayad Zarif.Deretter vil Kerry møte statsminister Erna Solberg til arbeidslunsj i regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien. Noen av temaene de to skal diskutere, er borgerkrigen i Syria, kampen mot ekstremistgruppen IS, sikkerhet i nordområdene og forsvarssamarbeid mellom USA og Norge.Kerry vil også signere en felleserklæring om klima og regnskog med klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Signeringen finner sted under konferansen Oslo REDD Exchange. Under konferansen møtes 500 politikere, bedrifter, urfolksrepresentanter, forskere og organisasjoner fra hele verden for å diskutere hvordan vi kan stanse ødeleggelsene av verdens tropiske skoger.