Parlamentsmedlem Cox ble angrepet torsdag ettermiddag i nærheten av et bibliotek der hun hadde deltatt på en tilstelning, og hun ble etterlatt blødende på fortauet, melder .Politiet opplyser at en 52 år gammel mann er pågrepet etter angrepet, men det er ikke kjent hvem vedkommende er. Politiet leter ikke etter noen andre gjerningspersoner.Cox ble brakt til sykehus i Leeds med kritiske skader, men få timer etter angrepet kom meldingen om at livet hennes ikke sto til å redde.Cox er kjent som tilhenger av fortsatt britisk EU-medlemskap og angriperen skal ifølge enkelte øyenvitner ha ropt «Storbritannia først». Motivet bak angrepet er imidlertid ikke kjent.Sjokkerte reaksjonerCox skal allerede ha ligget såret på fortauet da hun ble skutt av angriperen.Tobarnsmoren Cox, som tidligere arbeidet for hjelpeorganisasjonen Oxfam, ble valgt inn i Underhuset for Labour i 2015. Hun var en av 36 Labour-parlamentarikere som nominerte venstresidens Jeremy Corbyn til ny leder samme år.Cox var gift med Brandan Cox, som var spesialrådgiver for tidligere statsminister Gordon Brown.– ForferdeligStatsminister David Cameron gir i en Twitter-melding uttrykk for stor bekymring over meldingene om attentatet på Cox.– Våre tanker og bønner går til Jo og hennes familie, skrev Cameron før dødsbudskapet var klart.Labour-leder Jeremy Corbyn kaller meldingen om angrepet på Cox «forferdelig».– Jeg er helt i sjokk over nyheten om angrepet på Jo Cox, skriver han på Twitter. (©NTB)