Næringsministeren vil ha bedre rutiner etter formaliafeil

Næringsministeren vil ikke at det som skjedde med Hæhre Entreprenør skal skje igjen.

Næringsminister Monica Mæland (H) mener bedre rutiner må til for å unngå de samme feilene som ødela for Hæhre Entreprenør AS.– Avvisning av tilbud på grunn av formaliafeil har gitt grobunn for frustrasjon og kritikk mot anskaffelsesregelverket i lang tid, svarer statsråden på spørsmål fra stortingsrepresentant Nikolai Astrup (H) som leder transportkomiteen.Krav til elektronisk tilbudsinnlevering, bedre muligheter for ettersending av glemt dokumentasjon, og mer dialog mellom oppdragsgiver og leverandør, er punkter Mæland mener må innføres.– – Jeg merker meg at denne konkrete saken trolig ville vært unngått hadde vi hatt på plass et elektronisk system for innlevering. Dette haster å få på plass, og jeg forventer at det kommer på plass i samferdselsetatene så raskt teknisk mulig, sier Astrup.Hæhre Entreprenør mistet milliardkontrakt på utbygging av E6 på grunn av formaliafeil da anbudet ble sendt til feil adresse. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også