Så langt har Sanders nektet å gi opp forsøket på å bli USAs neste president, til tross for at Clinton har erklært seier i nominasjonsvalget. Torsdag skal han møte Obama i Det hvite hus, og presidenten ga en liten forsmak på samtalene da han gjestet talkshowverten Jimmy Fallon.– Jeg synes Bernie Sanders har tilført enorm energi og nye ideer. Han har presset og utfordret partiet. Jeg mener det har gjort Hillary til en bedre kandidat, sa Obama – og la til:– Håpet mitt er at vi skal klare å samle alt i løpet av et par uker.Det er ventet at Obama kommer til å be Sanders om å gi opp kampen mot Clinton når de møtes i Det hvite hus. All skyts skal i stedet rettes mot Republikanernes presidentkandidat, Donald Trump.– Hovedrollen min i denne prosessen blir å minne det amerikanske folk på at dette er en jobb som må tas alvorlig, sa Obama. (©NTB)