I en video som torsdag ble lagt ut på Hillary Clintons offisielle , gir presidenten sin støtte til sin tidligere utenriksminister.– Jeg er med henne, sier Obama i videoen og legger til at ikke kan vente med å drive valgkamp sammen med henne.– Skaper historie– Jeg gratulerer Hillary Clinton med å skape historie som den antatte kandidaten for Demokratene til å bli USAs neste president, sier Obama i videoen. Videre sier han at hun har kvalifikasjonene, motet, medfølelsen og «hjertet som skal til for å gjøre jobbein».– Og det sier jeg, som tidligere har debattert mot henne over 20 ganger.Ifølge amerikanske medier skal Obama stille opp på et valgkamparrangement i Wisconsin 15. juni.Takker SandersI videoen takker Obama også Clintons utfordrer Bernie Sanders for å ha drevet en solid valgkamp og for å ha satt søkelyset på viktige saker som bekjempelse av økonomisk ulikhet og å få unge mennesker inn i den politiske prosessen.Videoen med Obama ble lagt ut kort tid etter at presidenten hadde tatt imot Sanders i Det hvite hus.Sanders på sin side nekter å trekke seg fra kampen og sier han vil stå løpet ut til siste nominasjonsvalg, selv om det er helt klart at han ikke vil bli partiets presidentkandidat.Det siste nominasjonsvalget holdes i hovedstaden Washington D.C. førstkommende tirsdag. (©NTB)