Polen og Baltikum slår seg sammen mot Russland

F-18 Hornet jet fighter lands at the Nato airbase of Birgi, near Trapani, Sicily, Italy. AP Photo/Carmelo Imbesi

Polen og de baltiske statene utforsker hvordan de kan bremse den aggressive naboen i øst.

Polen, Estland, Latvia og Litauen diskuterer med ulike selskaper i forsvarsindustrien å sette opp et anti-luftvern system som kan beskytte landene mot russiske flyangrep, skriver Financial Times.Grunnet opphopingen av russiske tropper langs de fire landenes grenser, og ved sjøen utenfor Kaliningrad, har landene blitt mer nervøse.- Vi diskuterer med Estland, Latvia og Polen om hvordan vi kan utvikle et form for regionalt luftvernsforsvar, uttaler Juazas Olekas, forsvarsminister i Litauen, ifølge finansavisen.Russlands luftstyrker er overlegne de fire landenes styrker, og dermed mener de dette kan være veien å gå.Temaet kommer samtidig til å være sentralt når NATO-land vil møtes for sin halvårlige konferanse i Warszawa i juli.Polen valgte å øke sine forsvarsbudsjetter med over 20 prosent til over 10 milliarder dollar i 2015. Russlands forsvarsbudsjett var i samme periode på 66,4 milliarder dollar.NATO-landene har samtidig blitt enige om å bruke 2 prosent av BNP på forsvar innen 2024.