Tidligere FN-topp John Ashe er død

John Ashe, den tidligere lederen for FNs hovedforsamling som var tiltalt for å ha tatt imot over ti millioner kroner i bestikkelser, er død, 61 år gammel.

Politikk

Ashe døde i sitt hjem i New York, opplyser advokaten hans, Jeremy Schneider, som sier han ikke vet sikkert hva dødsårsaken var. Ashe var president for FNs hovedforsamling for to år siden og var Antigua og Barbudas FN-ambassadør. Karrierediplomaten hadde vært en del av hjemlandets utenrikstjeneste siden 1989.For to år siden ble Ashe tiltalt for å ha tatt imot 1,3 millioner dollar – drøyt 10 millioner kroner etter dagens kurs – i bestikkelser for å bruke innflytelsen FN-stillingen ga ham til å hjelpe en kinesisk milliardær og eiendomsutvikler. En halv million dollar ble ifølge rettsdokumentene betalt for at Ashe skulle oppfordre FN til å bygge et konferansesenter for flere milliarder i Macau.Som diplomat fra en liten øystat brukte han presidentskapet sitt til å kjempe for klimaavtalen i Paris og innsatsen for å fremme bærekraftig utvikling. (©NTB)

john ashe
fn
Nyheter
Politikk