Trump langer ut mot president Barack Obama og sin motkandidat Hillary Clinton, som han mener har mislyktes i å forhindre «radikale islamister».– Våre ledere er svake. Jeg sa dette kom til å skje – og det kommer bare til å bli verre. Jeg forsøker å redde liv og avverge det neste angrepet. Vi har ikke råd til å være politisk korrekte lenger, sier den republikanske presidentkandidaten.Ønsker «tøffhet»Trump begynte å sende ut Twitter-meldinger om den mulige koblingen mellom massakren og ekstrem islam bare noen timer etter at 50 mennesker var drept i Orlando. Dette var lenge før koblingen var bekreftet.– Setter pris på gratulasjoner for å ha hatt rett om terrorisme knyttet til radikal islam, skrev Trump.Han la til at han ikke ønsker seg gratulasjoner. I stedet ønsker han seg «tøffhet og årvåkenhet».StøtteerklæringTidligere har Trump tatt til orde for å nekte alle muslimer innreise i USA, noe som er blitt stående som et av hans mest kontroversielle utspill så langt i valgkampen.Trumps rival Hillary Clinton gikk på sin side ut med en støtteerklæring til amerikanske homofile etter angrepet, som rammet en nattklubb for homofile i Orlando i Florida natt til søndag.– Vit at dere har millioner av støttespillere over hele landet vårt. Jeg er en av dem, sa hun i en uttalelse. (©NTB)