Trump sa opp valgkampsjefen

Donald Trump har sagt opp sin valgkampsjef, Corey Lewandowski.

Donald Trump Republican Party (AP Photo/Charlie Neibergall)
Politikk

Det opplyser Trumps kommunikasjonssjef Hope Hicks til New York Times.– Vi er takknemlig for Coreys arbeid for oss, og ønsker ham til lykke med fremtiden, sier Hicks.Trump, som har sikret seg flertall blant republikanske delegater for å bli partiets presidentkandidat, har vært i hardt vær for flere kontroversielle uttalelser etter terrorangrepet mot nattklubben Pulse i Orlando for en uke siden.Allerede før koblingen mellom gjerningsmannen og islamsk ekstremisme var bekreftet, takket Trump sine Twitter-følgere for «gratulasjoner for å ha hatt rett om terrorisme knyttet til radikal islam».Dagen etter angrepet sa Trump at «det er synd at de unge menneskene som ble drept i helgen, ikke hadde pistoler på hoften» – et budskap han også kom med etter terrorangrepet mot konsertlokalet Bataclan i Paris i fjor.Søndag kommenterte våpenlobbyen NRA at de ikke mener folk bør ha med seg skytevåpen når de går på byen og drikker alkohol. Mandag hevdet Trump at han mente at vakter og ansatte på nattklubben burde hatt våpen. (©NTB)

donald trump
presidentvalg i usa
Nyheter
Politikk