Mulla Krekar på fengslingsmøte i Oslo tingrett Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Amnesty vurderer å hjelpe Krekar

Amnesty International vurderer å hjelpe mulla Krekar i å hindre at han blir utlevert til Italia.

Oslo tingrett ga i forrige uke Politiets sikkerhetstjeneste medhold i at Krekar og en 42 år gammel iraker kan utleveres til Italia. Nå vurderer menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International å engasjere seg for å hindre utlevering, skriver Dagen.Generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty sier de har engasjert seg i saken til Krekar tidligere og jobbet for at han ikke skal sendes til Irak.– Hvis det er fare for at han skal utleveres videre, så kan det hende. Men dette er en helt generell uttalelse. Hva som blir tilfelle er helt avhengig av hva som skjer, sier Egenæs.Kjennelsen fra tingretten er anket og inntil videre ikke rettskraftig. Når en anke kan bli behandlet i lagmannsretten, er uklart.Natt til 12. november i fjor ble Krekar pågrepet, i likhet med en rekke menn i flere land i Europa, i en koordinert aksjon styrt av italiensk politi. Italienske myndigheter hevder at Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, leder nettverket Rawti Shax og krever ham utlevert.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også