Flertall mot ny brexit-avstemning

I en spørreundersøkelse svarer 57 prosent av de spurte at de ikke ønsker en ny folkeavstemning om britisk EU-medlemskap.

Politikk

Spørreundersøkelsen er gjennomført på vegne av avisene The Independent  og Sunday Mirror. Bare 29 prosent av de spurte ønsket en andre folkeavstemning om brexit.I samme undersøkelse kommer det fram at 46 prosent av de spurte ikke ønsker et nytt parlamentsvalg. Toryenes Theresa May overtok som britisk statsminister etter at partifelle David Cameron trakk seg som følge av brexit-avstemningen.Labours Jon Trickett er blant dem som ønsker et nytt regjeringsvalg, med begrunnelsen at «Storbritannia må ha en demokratisk valgt statsminister».May har gått mot både et nytt parlamentsvalg og en ny brexit-avstemning.– Brexit betyr brexit, sa May ifølge the Telegraph.

utenriks
storbritannia
brexit
Nyheter
Samfunn
Politikk