– Kan ikke leve på studiestøtte alene

Utregninger viser at pengene fra Lånekassen ikke dekker studenters utgifter. Studenter er nødt til å jobbe eller få hjelp hjemmefra, og dermed risikerer vi et klasseskille, sier forbrukerøkonom.

– Studiestøtten har på langt nær holdt tritt med økningen i levekostnadene, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea til Finansavisen. Studenter har månedlige utgifter på 13.000 til 13.300 kroner, mens den offentlige studiestøtten er på 10.395 kroner.– Ikke alle har foreldre som kan bidra med pengehjelp, og for mange kan det være vanskelig å kombinere jobb og studier, sier hun og legger til at en deltidsjobb kan få uheldige konsekvenser ved å ta mye tid og oppmerksomhet.– Vi risikerer at det oppstår et klasseskille, dersom det kun er de med rike foreldre som kan fokusere på studiene. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også