Nå kreverer de strengere våpenlover i Tyskland

Etter angrepet i München fredag krever Tysklands visestatsminister Sigmar Gabriel at våpenloven skjerpes. Det er uklart hvordan gjerningsmannen skaffet seg våpen.

Politikk

En 18 år gammel mann skjøt og drepte ni personer før han tok sitt eget liv fredag kveld. Han brukte en pistol som han ikke hadde lisens for. Myndigheten undersøker hvordan 18-åringen har fått tak i våpenet, til tross for tegn på at slet med psykiske problemer.– Vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å begrense og strengt kontrollere tilgangen på dødelige våpen, sier Gabriel, som er partileder i SPD, til tyske aviser.Innenriksminister Thomas de Maizière fra koalisjonspartner CDU sier til Bild am Sonntag at han planlegger en gjennomgang av våpenlovene i lys av det som skjedde i München for å se om det er behov for forandringer. Han sier våpenlovene er svært strenge, noe han synes er bra, men at det springende punktet nå er hvordan 18-åringen fikk tak i pistolen. (©NTB)

utenriks
münchen-angrepet
tyskland
våpen
Nyheter
Politikk