- Ser behovet for sterkere og større kommuner

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) er fornøyd med at én av tre ordførere tror det blir nye kommunesammenslåinger innen 15 år.

Jan Tore Sanner. Foto: Scanpix
Politikk

– Det viser at lokalpolitikerne ser behovet for sterkere og større kommuner, og de tallene dere nå viser, bekrefter mitt klare inntrykk av at lokalpolitikere ser at utfordringene de står overfor ikke går over, sier Sanner om Nationens ordfører-undersøkelse. De 210 ordførerne som har svart på spørsmålet «Tror du din kommune vil vedta sammenslåing med en eller flere nabokommuner i løpet av de neste 10-15 årene på grunn av arbeidet med kommunereformen nå?», er omtrent tredelt i sine svar: 33 prosent sier ja, 35 prosent sier nei og 32 prosent svarer at de ikke vet.Stortingsrepresentant Eirin Sunde (Ap) er ikke like imponert.– Hvis det ikke er mer enn én av tre ordførere som tror det blir sammenslåinger i fremtiden, så må vi virkelig sette oss ned og tenke gjennom hvor vi vil, for da er det noe i verktøykassa kommunepolitikerne ikke mener er godt nok, sier hun til avisen. (©NTB)

kommunesammenslåing
kommunereformen
jan tore sanner
Nyheter
Politikk