Solheim: – Trumps utspill kan bli farlige

Donald Trump har kommet med politiske signaler om klima og miljø som vil bli farlige hvis de settes ut i livet, advarer Erik Solheim, sjef for FNs miljøprogram (UNEP).

Politikk

Han gir uttrykk for bekymring for hvordan det vil gå med arbeidet for å bekjempe klimaendringene hvis Trump blir USAs president. Senere denne måneden vil Trump etter alt å dømme bli utpekt til Det republikanske partiets presidentkandidat.– Trump må bedømmes ut fra det han gjør. Men han har kommet med mange politiske signaler som ville vært farlige hvis han setter dem ut i livet, sier Solheim til NTB.Under en oljekonferanse tidligere i år varslet Trump at han vil prøve å oppheve den nye klimaavtalen fra Paris hvis han blir president. Han har en rekke ganger uttrykt stor skepsis til forskningen på menneskeskapte klimaendringer. (©NTB)

erik solheim
unep
donald trump
Nyheter
Politikk