Superdelegatene kan få langt mindre å si

Bernie Sanders-tilhengere vant ikke fram med sine forslag om å begrense eller gjøre slutt på de såkalte superdelegatenes innflytelse på Demokratenes landsmøte.

Politikk

I løpet av nominasjonskampen har ingen av kandidatene klart å vinne nok ordinære delegater til å sikre nominasjonen, men de aller fleste superdelegatene har sagt at de stiller seg bak Hillary Clinton. Uten superdelegatene har hun 2.205 delegater, mot 1.846 for Sanders.Mange Sanders-tilhengere vil begrense superdelegatenes innflytelse, men i et komitémøte som skal fastsette reglene for neste ukes landsmøte, vant de altså ikke fram med dette.Et kompromiss er at begge kandidatenes tilhengere vedtok å opprette en kommisjon som skal se på hele nominasjonsprosessen, inkludert reglene for superdelegatene.Superdelegater har stemmerett på landsmøtet, men er ikke valgt som en del av nominasjonsprosessen. De er som regel ledende partimedlemmer, inkludert alle partiets guvernører og medlemmer i Kongressen. Disse er ikke bundet av noe mandat fra delstatene og kan stemme på den kandidaten de selv vil.Så langt har 602 superdelegater sagt at de vil stemme for Clinton, ifølge en opptelling gjort av RealClearPolitics. 48 er på Sanders' side, mens 62 ikke har erklært hvem de vil stemme på. (©NTB

utenriks
presidentvalg i usa
bernie sanders
hillary clinton
demokratene
Nyheter
Politikk