Tre nye storkommuner i Møre og Romsdal

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) deltok på markering av etableringen av tre nye storkommuner i Møre og Romsdal, etter at en rekke kommuner er blitt slått sammen.

Politikk

De tre nye kommunene er nye Molde kommune som består av Molde, Midsund og Nesset, nye Ålesund kommune som består av Ålesund, Skodje og Sandøy, samt nye Fræna og Eide kommune som består av kommunene Fræna og Eide.Sanner møtte representanter fra kommunene, blant dem ordførere og rådmenn, mandag. Tidligere på dagen deltok statsråden på åpningen av Moldejazz.– Jeg må benytte anledningen til å gratulere kommunene Midsund, Nesset og Molde som nå blir én kommune. Jeg så det var to der oppe som ikke klappet, sa Sanner, og pekte ut over publikumet under festivalåpningen i Molde sentrum, skriver NRK.Til sammen 131 kommuner ønsker å slå seg sammen med naboen, viser en oversikt etter at fristen i kommunereformen løp ut. Men bare 75 av kommunene har noen å slå seg sammen med. De øvrige 56 har fått nei fra sin mulige partner.Fristen for å melde om sammenslåing var opprinnelig 1. juli, men denne er blitt utvidet til ut året. Fylkesmennene skal nå fram mot høsten tegne kart med sine anbefalinger, som skal danne grunnlaget for beslutninger i regjeringen og Stortinget. (©NTB)

kommunereformen
kommunesammenslåing
molde
ålesund
fræna og eide
Nyheter
Samfunn
Politikk