Tybring-Gjedde vil ha slutt på Clinton-støtte

Christian Tybring-Gjedde i Frp ber regjeringen stanse den norske støtten til Clinton-stiftelsen.

Politikk

Han mener det kan være vanskelig å skille stiftelsen fra Clinton-ekteparets politiske ambisjoner.Norge er en av de største bidragsyterne til stiftelsen, som er opprettet av Clinton-familien, noe Tybring-Gjedde synes er problematisk. Han vil derfor kutte ut den norske støtten, skriver Dagbladet.– Ettersom en av hovedaktørene i Clinton-stiftelsen i dag er presidentkandidat, synes jeg det er naturlig å avvikle støtten. Generelt sett er det uheldig å ha økonomisk samarbeid eller bistandsavtaler med organisasjoner som også har en politisk agenda. Det skaper lett bindinger som kan misbrukes eller misforstås, sier Tybring-Gjedde. Han sier det kan være vanskelig å skille mellom stiftelsens bistandsarbeid og Clinton-familiens politiske agenda.– Man kan jo tenke seg hvilke reaksjoner det ville vakt dersom de økonomiske bidragene hadde gått til en organisasjon drevet av konkurrenten, sier Tybring-Gjedde. Donald Trump har en stiftelse til støtte for krigsveteraner, mens sønnen Eric Trumps stiftelse gir penger til barnesykehus og kreftforskning. (©NTB)

clinton
tybring-gjedde
Nyheter
Politikk