AUF-leder: - Ap må gå til valg på å øke skattene

Arbeiderpartiet bør gå til valg på økt formuesskatt og innføring av arveavgift og eiendomsskatt, mener AUF-leder Mani Hussaini. Målet er å utjevne forskjeller.

AUF-leder Mani Hussaini Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Politikk

Dette er beskjeden Hussaini vil gi når han taler på AUFs sommerleir på Utøya torsdag, skriver Dagsavisen.– Vi vil ha en tøff fordelingspolitikk som reduserer forskjellene og gir alle like muligheter. Ap må gå til valg på å øke skattene slik at de med de sterkeste skuldrene bidrar mest, sier Hussaini. Han hevder 70 prosent av befolkningen er villig til å betale mer for fellesskapet dersom det gir fellesskapet noe tilbake.I tillegg til å innføre arveavgift og øke formuesskatten, vil han at de som har to eller flere boliger skal betale eiendomsskatt.– Dette er disse skatter som er med på å utjevne forskjellene. Jeg mener vi må ha en tøff beskatning på bolig to, tre, fire, slik at det heller blir lønnsomt å investere i bedrifter og arbeidsplasser enn leiligheter, sier Hussaini.Han er klar over at økte skatte kan være upopulære, men det ser ikke ut til å bekymre ham.– Vår jobb er ikke å kjempe for det som føles godt, men det som er riktig. Vi går ikke til valg på å øke skattene for moro skyld, det handler om å redusere forskjeller og gi alle like muligheter. (©NTB)

mani hussaini
auf
Arbeiderpartiet
formuesskatt
arveavgift
eiendomsskatt
Nyheter
Politikk