AUF-lederen: – Jonas får ikke innsatsen vår gratis

– AUF vil gjøre alt for å gjøre Jonas Gahr Støre til statsminister neste år, men vi skal ha noe tilbake for innsatsen, fastslo AUF-leder Mani Hussaini da han åpnet årets sommerleir på Utøya.

Scanpix
Politikk

Under en grå himmel akkurat i ferd med å sprekke opp, og foran morgentrøtte, men like fullt entusiastiske leirdeltakere, ønsket Hussaini velkommen til leir i bakken på Utøya torsdag morgen.Leieren er den andre som blir arrangert på øya etter terrorangrepet i 2011, da 69 mennesker ble drept under leieren.– Utøya er AUFs hjerte. Dette er vårt hjem, sa Hussaini til jubel og langvarig applaus fra de rundt 1.000 leirdeltakerne på årets sommerleir.AUF-lederen sa Ap-leder Jonas Gahr Støre vil bli møtt med klare krav når han kommer til øya fredag.– Fram mot valget skal vi være sist i seng og først opp om morgenen. Vi skal dele ut flest roser, ta flest debatter og møte velgere tidlig og sent. Det er kun med innsatsen til AUF-ere over hele landet at Jonas kan bli statsminister om ett år. Men den innsatsen gir vi ikke bort gratis. Vi har tydelige krav til hva vi forventer fra Arbeiderpartiet, og vi forventer å bli hørt, fastslo Hussaini.Han sier AUF har klare krav om at Ap må bli et langt grønnere parti enn i dag, og at partiet må gå inn for økte skatter. (©NTB)

auf
mani hussaini
Arbeiderpartiet
jonas gahr støre
Nyheter
Politikk