Barnehageansatt fengslet for overgrepsbilder

En barnehageansatt mann i 20-årene ble i slutten av juli varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett, siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn.

Scanpix
Politikk

Han ble pågrepet onsdag 26. juli og ble varetektsfengslet to dager senere.– Mannen arbeider i en barnehage i Bergen, og har i en periode på to måneder høsten 2015 også fungert som vikar i andre barnehager enkelte dager. Han er ikke tidligere straffet eller omtalt i politiets systemer, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt.Politiet har ikke indikasjoner på at siktede har begått fysiske overgrep mot barn.Dukket opp i annen sakDet ble opprettet sak mot mannen etter at navnet hans dukket opp i en sak som er under etterforskning i et annet politidistrikt. Politiet har gjort beslag hos siktede, og arbeidet med å gjennomgå beslaget er i gang.– Politiet har gjennomført flere avhør av siktedes kolleger, og det vil også bli foretatt ytterligere avhør. Vi har et godt samarbeid med kommunen og ledelsen i barnehagen der siktede er ansatt. De ansatte og eventuelle foreldre som har behov for oppfølging, vil få tilbud om dette.Møte med foreldreneEttersom siktede arbeider i en barnehage har politiet sammen med kommunen orientert de ansatte i den aktuelle barnehagen. Torsdag ettermiddag ble det også holdt et orienteringsmøte med foreldrene.– Sammen med politiet har vi invitert de foresatte i den aktuelle barnehagen til et informasjonsmøte, sier kommunaldirektør Anne-Marit Presterud.Under møtet fikk foreldrene informasjon om saken, offentlige hjelpetilbud og råd om hvordan de kan ivareta og snakke med barna. (©NTB)

barnehage
overgrep
Nyheter
Politikk