Erdogan anklager Vesten for kuppstøtte

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan anklager vestlige land for å støtte terror og kuppmakere.

Lefteris Pitarakis
Politikk

Anklagene er de mest alvorlige i sitt slag siden deler av det tyrkiske militæret forsøkte å ta makten i et kupp 15. juli.– Dessverre støtter Vesten terror og kuppmakerne. De vi trodde var venner, står sammen med kuppmakerne og terroristene, sa Erdogan i en TV-sendt tale tirsdag.Han hevder også at kuppet ble planlagt i samråd med aktører utenfor Tyrkia.– Kuppet var ikke bare en hendelse som var planlagt fra innsiden. Aktørene på innsiden gjennomførte et manus som var skrevet fra utsiden, sier Erdogan, som tidligere har hevdet at fremmede makter kan ha vært involvert i kuppforsøket.I talen langet han også ut mot det tyske rettsvesenet som satte foten ned for at Erdogan kunne tale direkte via en videolink under en støttedemonstrasjon i Köln i helgen.– Bravo! Domstolene i Tyskland jobber meget raskt, sa Erdogan ironisk.Han anklaget Tyskland for å ha latt ledere fra Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) tale via videolink under andre konferanser i Tyskland.– Men her tar grunnlovsdomstolen en avgjørelse i løpet av to timer. Er Vesten på demokratiets side eller terrorens side, spurte han. (©NTB)

tyrkia
Terror
erdogan
statskupp
Nyheter
Politikk