Habilitetsspørsmålet i Statkraft-saken er nå vurdert

Justisdepartementets lovavdeling er nå ferdige med å vurdere om næringsminister Monica Mæland (H) var inhabil da hun utnevnte tidligere kulturminister Thorhild Widvey (H) til Statkraft-styreleder.

Politikk

Mæland skal holde en pressekonferanse i Næringsdepartementet klokka 12 fredag, der denne habilitetsvurderingen blir offentliggjort.Det var i begynnelsen av juli at Olav Fjell ble erstattet av Widvey som styreleder for Statkraft. Fjell har selv uttalt at han ikke ønsket å gå av.Mæland og Widvey er partifeller og satt sammen i regjering da Widvey var kulturminister mellom 2013 og 2015.– Jeg mener fremdeles min relasjon til Widvey ikke er en relasjon som bryter forvaltningslovens regler for habilitet. Det har imidlertid vært mye oppmerksomhet rundt spørsmålet om min habilitet. For å unngå at det skapes ytterligere usikkerhet rundt selskapet vil jeg derfor be Lovavdelingen om å gjøre en vurdering av min habilitet tilknyttet valget av Widvey, uttalte næringsministeren i en pressemelding 22. juli.NRK meldte i forrige uke at det ble sendt flere tekstmeldinger mellom Widvey og Mæland før utnevnelsen, og flere har tatt til orde for at disse meldingene bør offentliggjøres.Martin Kolberg (Ap), leder i kontrollkomiteen på Stortinget, sa tidligere denne uka at saken vil bli tatt opp i komiteen dersom Mæland ikke redegjør for saken og offentliggjør SMS-ene. (©NTB)

monica mæland
thorhild widvey
statkraft
Nyheter
Politikk