Hillary Clinton slår alle rekorder

Hun har samlet inn dobbelt så mye som rivalen.

Politikk

Av Barack Obamas 500 største økonomiske støttespillere før 2012-valget, har nesten en tredjedel (160) så langt ikke donert penger til Hillary Clintons valgkamp, skriver Financial Times.Avisen har utført en analyse i samarbeid med Crowdpac, en nystartet leverandør av politisk statistikk.Et mer slående funn i analysen er at halvparten av dem som faktisk har donert, har bidratt med fem prosent eller mindre enn for fire år siden.Likevel ligger Clinton til å slå Obamas 2012-rekord i innsamlede midler, med sine 532 millioner dollar ved utgangen av juni.Det er ifølge Financial Times det dobbelte av hva Republikanernes kandidat Donald Trump og Clintons utfordrer blant Demokratene, Bernie Sanders, har samlet inn.Ifølge avisen har Demokratenes presidentkandidat denne gang appellert til en annen donorbase der noen få utvalgte bidrar med større beløp, selv blant dem som bidro til Obamas valgkampfond i 2012.For eksempel har James og Marilyn Simons, som ga Obama hans største donasjon på fem millioner dollar, hittil gitt Clinton syv millioner dollar.

hillary clinton
donald trump
presidentvalg i usa
barack obama
Nyheter
Politikk