Hollande: Trump gir meg brekninger

Frankrikes president François Hollande sier at han får brekninger av republikanernes presidentkandidat Donald Trump.

Politikk

– Hans framferd gir meg brekninger. Særlig når han snakker ille om en soldat, om en soldats minne, sier Hollande.Trumps ordkrig med foreldrene til en muslimsk amerikansk soldat, som falt under tjeneste i Irak, har opprørt den franske presidenten, som kaller uttalelsene «skadelige og nedverdigende».– Demokratiet står også på spill, nå når vi ser at flere og flere mennesker lar seg friste av autoritært lederskap, særlig i USA, sier han.– Dersom det amerikanske folk velger Trump, vil det få konsekvenser, for et amerikansk valg er også et globalt valg, sier Hollande. (©NTB)

utenriks
presidentvalg i usa
donald trump
francois hollande
Nyheter
Politikk