IS anklages for angrep på bryllup i Tyrkia

Bryllupsfeiringen sørøst i Tyrkia endte i tragedie da en antatt selvmordsbomber sprengte seg selv midt blant gjestene.

Mange av dem var kurdere.Tyrkiske myndigheter anklager IS for å stå bak og ber landets innbyggere stå samlet mot terroren.Minst 50 personer ble drept i angrepet i byen Gaziantep like ved den syriske grensen lørdag kveld, opplyser provinsens guvernør Ali Yerlikaya. Flere titall er i tillegg såret.Det skal ha vært mange kurdere til stede i bryllupet, noe som skaper mistanke om at angrepet ble utført av en IS-jihadist ettersom den syriskkurdiske YPG-militsen og IS kriger mot hverandre i Syria.Tyrkiske sikkerhetsstyrker lette søndag etter to personer som kom til bryllupet sammen med den antatte selvmordsbomberen, og som senere flyktet fra stedet, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan.Bruden og brudgommen var begge tidligere bosatt i den kurdisk-dominerte regionene Siirt, men de var tvunget til å flykte som følge av kampene mellom den kurdiske PKK-geriljaen og tyrkiske regjeringsstyrker.Det prokurdiske partiet HDP oppgir dessuten at det var flere partimedlemmer til stede, og bryllupet ble holdt i en bydel der det bor mange kurdere.Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier i en uttalelse at det trolig var den ytterliggående sunnigruppa IS som sto bak, men han retter også skytset mot kurdiske PKK og den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som Erdogan beskylder for å stå bak kuppforsøket 15. juli. Det er ingen forskjell på IS, PKK og Gülen-bevegelsen, framholder Erdogan.Han mener at angrepet er et forsøk på å så splid mellom ulike grupper i Tyrkia, som arabere, kurdere og turkmenere, og å spre hat mellom ulike etniske og religiøse grupper.– Vårt land og vår nasjon har igjen ett eneste budskap til dem som angriper oss, dere kommer ikke til å lykkes, sier Erdogan.