Jensen hyller Listhaug og går for fire nye år

Frp-leder Siv Jensen hyller Sylvi Listhaugs stil og tone, men nekter å snakke om arverekken i partiet hun har ledet i ti år.

Politikk

Vinteren og våren sto i Sylvi Listhaugs tegn. Den omstridte og frittalende innvandrings- og integreringsministeren var overalt, i alle medier, til alle tider.Et søk i mediearkivet Retriever gir henne 4.000 flere treff enn partileder Siv Jensen fra midten av desember til slutten av juni.– Jeg synes det er strålende at hun er så synlig. Men det er ikke sånn at Sylvi driver et one woman-show. Hun kommer ikke lenger enn hun får flertall for i regjeringen, sier Frp-lederen i et intervju med NTB.Ifølge Jensen er Listhaug en åpenbar styrke for Frp. Hun finner ingen grunn til å kritisere innvandringsministerens stil og tone og sier det er helt naturlig at hun er kontroversiell.– Jeg synes Sylvi har en utrolig fin stil og tone. Hun er blid og vennlig, kontant og tydelig. Det er ikke så rart at hun er omstridt når hun bekler et område som skaper så mye debatt.Frps nestledere Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg sier begge nei til stortingsplass. Det åpner for at Sylvi Listhaug kan bli valgt inn i partiledelsen på landsmøtet til neste år, men selv har hun ikke engang klargjort om hun stiller som kandidat til Stortinget. Til NTB sier Listhaug at hun vil bestemme seg i løpet av august.– Vi har mange dyktige politikere i Frp. Denne partilederen peker ikke på etterfølgere, nestledere eller stortingsrepresentanter, sier Jensen.

sylvi listhaug
frp
siv jensen
Nyheter
Politikk