Kan bli søppeltrøbbel i fem byer

Søppeltømming i fem byer vil bli rammet dersom meklingen mellom transportarbeiderne og NHO Transport ikke fører fram innen midnatt natt til søndag.

Foto: Scanpix
Politikk

Bergen, Stavanger, Sarpsborg, Stord, Godvik og Stokke er først ut dersom det blir søppelstreik. Her vil innhenting og levering av husholdningsavfall bli berørt, varsler Norsk Transportarbeiderforbund.I tillegg vil henting og levering av avfall fra bygg- og anleggsnæringen bli berørt av en eventuell streik.I de ordinære forhandlingene mellom Transportarbeiderforbundet og NHO Transport var økning av minstelønna et sentralt punkt som førte til at forhandlingene brøt sammen tidligere i sommer.– Minstelønn er et viktig verktøy for å unngå sosial dumping i bransjen og for å styrke ansattes generelle lønnsnivå, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforbundet.

streik
søppel
søppelstreik
Nyheter
Samfunn
Politikk