Listhaug stusser over AUFs svenskevri

AUF arrangerer «krasjkurs» i svensk politikk under årets sommerleir på Utøya. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er forundret.

Politikk

– Er det integrering Arbeiderpartiet og AUF vil lære av Sverige? I innvandringspolitikken er Sverige heller et eksempel på hvor galt det kan gå, sier Listhaug til NTB.I en tale til FpUs sommerleir på Skottevik utenfor Kristiansand torsdag viste hun til at den svenske statsministeren Stefan Löfven skal gjeste AUFs sommerleir kommende lørdag. Samme dag arrangeres et såkalt krasjkurs i svensk politikk med søsterorganisasjonen SSU.– I fjor kom det over 160.000 asylsøkere til Sverige. De siste ti årene har det kommet over 500.000 asylsøkere. Politiet i Sverige har sagt at det er 52 lovløse områder med parallellsamfunn hvor kriminaliteten rår. Politiet blir møtt med steinkasting, håndgranater og skyting, sa Listhaug.– I 2016 skal de bruke over 50 milliarder kroner på migrasjon. Det er mer enn til hele Forsvaret. Arbeidsledighetsgapet mellom svensker og innvandrere er dobbelt så stort i Sverige som i Norge, fortsatte hun. (©NTB)

sylvi listhaug
auf
utøya
innvandring
asylpolitikk
Nyheter
Politikk