- Lykkejegere har lite å tape

Mennesker som søker en bedre økonomisk framtid, har lite å tape på å greie å ta seg til Europa, mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Politikk

Foran en fullstappet sal i Arendal på et debattmøte om masseinnvandring slo Listhaug fast at innvandringspresset mot Europa vil vedvare i mange år framover.- Det er lov til å søke lykken. Men det betyr ikke at man har krav på beskyttelse, sa Listhaug.- Men det viser seg at det er vanskelig å returnere mange av disse. Derfor har de lite å tape på å komme hit.Ap-nestleder Hadia Tajik er enig med Listhaug om at det å ikke ha kontroll på innvandringen er en trussel mot velferdssamfunnet.- Men svært mange av dem som har kommet de siste årene, er mennesker som har krav på beskyttelse og opphold, presiserer hun.- Det er en like stor trussel å ha en dårlig integreringspolitikk, sier Tajik.

innvandring
innvandringsminister
sylvi listhaug
Nyheter
Samfunn
Politikk