NHH hyrer inn vekter til skolestart etter voldtekt

Vektere på jobb - Foto: Scanpix

Norges Handelshøyskole hyrer inn ekstra vekter til fadderuken og rydder skog før studiestart i forbindelse med en voldtekt som skal ha skjedd like ved skolen, skriver Bergens Tidende.

– Vi vil ha en ekstra vakt fra Nokas gjennom hele semesterstarten og fadderuken. Denne vakten kommer i tillegg til vaktene som studentene selv har. Nokas-vakten vil gå streifvakter rundt skolens område fra tidlig kveld til tidlig morgen, sier Risvand Mo, kommunikasjonssjef ved NHH til Bergens Tidende.En 17 år gammel jente skal ha blitt overfalt og voldtatt på en gangvei ved siden av NHH i Sandviken 29. juli. Fortsatt er det ingen mistenkte eller siktede i saken.Selv om voldtekten ikke skjedde i forbindelse med noe arrangement på skolen, har NHH satt inn ekstra tiltak for å gjøre området tryggere. Skolestart er neste mandag. I tillegg til ekstra vekter blir det ryddet trær og skog på skolens område.– Vi beskjærer kratt, busker og trær mellom NHH og busstoppet i Helleveien. Mye av det skal vekk slik at det blir mer åpent og oversiktlig, sier Mo til avisen. (©NTB)