– Nord-Korea har skutt opp rakett

Nord-Korea har nok en gang skutt opp et ballistisk missil, hevder det sørkoreanske forsvarsdepartementet.

Politikk

Meldingen om rakettoppskytingen kom onsdag morgen lokal tid. Missilet skal ha blitt skutt opp fra den vestlige delen av Nord-Korea og landet i havet utenfor landets østkyst.USA melder at landet er forberedt på å forsvare seg selv og sine allierte etter oppskytingen.– Vi er klar over meldingene om at DPRK har skutt opp ballistiske missil, sier talskvinne Anna Richey-Allen i utenriksdepartementet. Hun legger til at USA fordømmer oppskytingen og andre nylige tester.DPRK er en forkortelse for Den demokratiske folkerepublikken Korea, som det kommunistiske Nord-Korea kaller seg.Det er to uker siden Sør-Korea sist meldte at Nord-Korea hadde skutt opp raketter. Da ble tre ballistiske missiler sendt 50-60 mil før de landet i havet utenfor østkysten av Nord-Korea.FN har ilagt Nord-Korea strenge sanksjoner på grunn av tidligere oppskytinger og tester, men likevel fortsetter Kim Jong-uns regime med sine prøveoppskytinger.Sist måned truet nordkoreanerne med «fysiske handlinger» etter at USA og Sør-Korea gjorde det kjent at det amerikanske rakettforsvarssystemet THAAD skal utplasseres i Sør-Korea. (©NTB)

nord-korea
kim jong-un
sør-korea
Nyheter
Politikk