- Pinlig for Mæland

Næringsminister Monica Mæland møter hard kritikk i forbindelse med Statkraft-saken.

Politikk

«Pinlig.» «Uklokt.» «Trist.» Slik beskriver jusprofessor Erik Magnus Boe næringsminister Monica Mælands (H) håndtering av Statkraft-saken, skriver Dagens Næringsliv.Det var i forrige måned Mæland tidligere kulturminister Thorhild Widvey (H) som ny styreleder i Statkraft. Etter at NRK ba om innsyn i all kommunikasjon i ansettelsesprosessen, oppga Næringsdepartementet at det finnes en SMS-utveksling mellom næringsministeren og Widvey, noe Mæland nekter å vise frem.- Dette er rett og slett pinlig for Monica Mæland. Hun har vært uklok i sin vurdering av offentlighetsloven, sier Boe til avisen, og mener at det ikke finnes noen hjemmel for å hemmeligholde SMSene.- Jeg synes det er trist at en statsråd gjør så elementære bommerter. Det finnes åpenbart ingen hjemmel for å unndra denne sms-korrespondansen offentligheten. En tekstmelding er et dokument i offentlighetslovens forstand, og dette er ikke en dialog som har foregått internt i beslutningsorganet, påpeker Boe overfor DN.Mæland selv har nektet for at ansettelsen av Widvey var en vennetjeneste.- Dette er ikke en relasjon som dekkes av forvaltningslovens regler for habilitet. Og er heller ikke i nærheten av grensen for det, sa hun til NRK i juli.

monica mæland
thorhild widvey
statkraft
Nyheter
Politikk