Politiet ber Kripos se på Espås-saken med nye øyne

Politimesteren i Sunnmøre politidistrikt ber nå Cold case-enheten i Kripos om å gå igjennom etterforskningsmaterialet etter drapet på Trude Espås.

Geiranger. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix.
Politikk

Mandag neste uke er det 20 år siden kvinnen fra Orkanger ble voldtatt og drept i utkanten av turistbygda Geiranger på Sunnmøre.– Drapet på Trude Espås i Geiranger har aldri vært henlagt fra politiets side. Det kommer fortsatt inn nye tips som blir etterforsket. Men dessverre har vi ikke greid å finne gjerningsmannen, sier politimester Ingar Bøen i Møre og Romsdal til Avisa Sør-Trøndelag.Ifølge avisen er det digitaliseringen av hele det omfattende etterforskningsmaterialet som gjør det mulig for Kripos å kunne etterforske saken med den nye enheten for alvorlige uoppklarte saker.Seksjon for alvorlige uoppklarte saker, også kalt «Cold case-enheten», vil nå vurdere saken så raskt som mulig og gi en tilbakemelding til Møre og Romsdal politidistrikt om de kommer til å gå gjennom saken på nytt, opplyser Kripos til NTB.Det omfattende etterforskningsarbeidet, som blant annet har omfattet registrering av 5.000 personer som oppholdt seg i Geiranger på drapstidspunktet, avhør av over 3.000 mennesker i 37 land og lagring av 15.000 turistbilder, har ikke ført fram.Saken har vakt engasjement, og har vært i lyset flere ganger. Senest i TV2s dokumentar «Åsted Norge» fra januar i år. (©NTB)

kripos
politiet
geiranger
espås-saken
Nyheter
Politikk