Raymond Johansen får svar på tiltale

Mandag tok byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til orde for mer åpne nominasjonsprosesser i norsk politikk. De politiske motstanderne ber ham starte i eget parti.

Politikk

Johansen mener mer åpenhet vil styrke den demokratiske legitimiteten. Han synes nominasjonsprosessene er for lukket og handler for mye om politisk spill. Fra Høyre og Venstre får byrådslederen beskjed om å snakke for seg selv, skriver Dagsavisen.– Johansen gir en bedre beskrivelse av nominasjonsprosessen i Ap enn i Høyre, sier leder av Oslo Høyre, Nikolai Astrup. Han får følge av Venstre-leder Trine Skei Grande.– Det som er påfallende er at det er Ap, sammen med Frp, som har den strammeste partikulturen og den minst åpne partiorganisasjonen, sier hun. I lys av Johansens utspill lurer begge på hvorfor Ap stemte imot endringer i valgloven som skulle gi velgerne mer innflytelse og en reell mulighet til å kumulere kandidater.– Når de stemmer imot, sier det meg at Ap liker å ha kontroll, sier Astrup. Han har heller ikke sans for Johansens forslag om å få flere kjendiser inn på valglistene.– Målet må være å ha en bredde i rekrutteringen ved at man slipper til mennesker som har mye å bidra med, men som ikke har gått gradene i partipolitikken. Uavhengig av om vedkommende er kjent eller ikke.

ap
høyre
Nyheter
Samfunn
Politikk