- Saken virker usedvanlig dårlig håndtert

Hans Fredrik Grøvan i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mener næringsminister Monica Mæland har skapt unødvendig usikkerhet og setter Thorhild Widvey i et dårlig lys.

Politikk

Næringsminister Monica Mælands håndtering av Statkraft-saken er så klønete at den setter Thorhild Widvey i et unødvendig dårlig lys. Det mener Hans Fredrik Grøvan (KrF), skriver Dagens Næringsliv.- Mælands og Næringsdepartementets kommunikasjonsstrategi har bidratt til å sette Widvey i et unødvendig dårlig lys, fordi saken kan bidra til å så tvil om Widveys kompetanse, sier han til avisen, og mener statsråden burde tatt opp saken med lovavdelingen før Widvey fikk jobben.- Saken virket usedvanlig dårlig håndtert, sett i lys av at Næringsdepartementet har lang erfaring med denne typen problemstillinger. Det overrasker meg at Mæland har valgt denne fremgangsmåten, sier Grøvan, som også reagerer på at statsråden ikke vil gi en skikkelig begrunnelse for hvorfor Mæland mener at Widvey er en mer kompetent styrelederkandidat enn Fjell.Leder i kontrollkomiteen på Stortinget, Martin Kolberg, uttalte torsdag at saken vil bli tatt opp i komiteen dersom Mæland ikke gjør rede for Statkraft-ansettelsen.Totalt står en tredjedel av komiteens 12 medlemmer, Ap- og Sp-representantene, bak Kolbergs krav. Kontrollkomitémedlem Erik Skutle (H) er derimot helt uenig.- Hvis Kolberg og Arbeiderpartiet mener det skal opprettes en kontrollsak, må de kunne vise til hvilke konstitusjonelle spilleregler som faktisk er blitt brutt. Stortinget og kontrollkomiteen må forholde seg til de lovene vi faktisk har vedtatt, ikke de lovene Kolberg skulle ønske eksisterte. Arbeiderpartiet må gjerne stille spørsmål til de statsrådene de vil, men det kan de gjøre i spørretimen, uten å misbruke og vanne ut kontrollinstituttet, sier han til DN.

monica mæland
thorhild widvey
statkraft
kontrollkomiteen
hans fredrik grøvan
martin kolberg
erik skutle
Nyheter
Politikk