Sandberg måtte avlyse etter eksplosjon på Lovund

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) måtte avlyse sitt planlagte besøk til en fiskeribedrift etter at en tank med sildeavfall eksploderte på øya Lovund i Lurøy i Nordland.

Politikk

Sandberg var tirsdag på besøk hos bedrifter i Lurøy kommune, og kom til området like etter at eksplosjonen inntraff.– De hadde stengt av området, og besøket vårt i det området måtte avlyses, sier kommunikasjonsrådgiver Halvard Wensel i departementet til NTB.Flere mennesker ble evakuert etter eksplosjonen som førte til ammoniakk-lekkasje, og brannvesenet opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt området.Ingen ble skadd i eksplosjonen, ifølge politiet.Ifølge Rana Blad var det topplokket til en 4.000 kubikk stor ståltank som eksploderte tirsdag formiddag. (©NTB)

per sandberg
Nyheter
Politikk